DPPS Logo DPPS Logo slika

Projekat “Probudi se!”

Podeli na:

Vodeći se iskustvom sa naših prethodnih projekata, kreirali smo novi, koji predstavlja nastavak našeg aktivizma u oblasti biologije, ekologije i zaštite životne sredine. Projekat “Probudi se!” bazira se na formi jednodnevne ekskurzije edukativnog karaktera na teme koje obuhvataju oblasti biologije, ekologije i zaštite životne sredine koje smo raščlanili na tri predavanja: “Priroda Srbije”, “Zaštita prirode” i “Zajedničko rešenje”. Serija predavanja održana je u samom srcu Fruške gore, u Hotelu Norcev, okruženim prirodnim ambijentom u skladu sa samom tematikom. Program je obuhvatao niz aktivnosti u kojima se prepliću edukacija, rekreacija i druženje. Učesnici su bili u prilici da u toku jednodnevne ekskurzije čuju tri predavanja, imaju terensku nastavu, učestvuju u radionici pravljenja prirodnih terarijuma od materijala prikupljenog na terenu, da se druže i opuste u vremenu predviđenom za društvene igre i zabavu kao i da provere svoje znanje stečeno na ovom edukativnom kursu kroz test. Učesnici su imali bogato ispunjen dan koji je nadamo se, produktivno, kroz učenje i rekreaciju, podstakao na pozitivne promene.

Naša zamisao je bila da na kreativan i zabavan način pružimo primenjiva naučna saznanja na dlanu svima onima otvorenog uma i vizije bioekološkog prosperiteta. Vodimo se mišlju da je obrazovanje prvi korak ka uspehu i željom da taj uspeh dostignemo u skoroj budućnosti. Članovi Društva za promociju promociju prirode Srbije pokazali su da su dovoljno kompetentni da iznesu jedan ovako ozbiljan i veoma odgovoran projekat, do kraja i to veoma uspešno. Drago nam je što smo mogli da vidimo zadovoljne izraze lica na svim učesnicima, a što potvrđuje i urađena evaluacija projekta gde smo dobili najviše ocene od strane učesnika ali i saradnika na projektu.

Projekat je odobrila i podržala Gradska uprava za zaštitu životne sredine, a u sklopu projekta ostvarili smo saradnju sa osnovnom školom “Sonja Marinković” u Novom Sadu, čiji su đaci, šestog razreda odabrani da budu učesnici na projektu. Pored đaka iz OŠ “Sonja Marinković”, na projektu učestvovala su i deca iz Dečijeg sela “Dr Milorad Pavlović” iz Sremske kamenice i ovom prilikom se zahvaljujemo svim stranama na projektu na podršci i učešću na istom. Nadamo se da ćemo i u narednom periodu nastaviti uspešnu i lepu saradnju, a da će ovakvih projekata biti što više.

Više o samom projektu možete da vidite na fotografijama ispod, ili preko naše video reportaže.