DPPS Logo DPPS Logo slika
Časopis Prirodom kroz Srbiju

Stiže drugi broj našeg časopisa!

Dragi ljubitelji prirode,

Za par dana publikovaćemo drugi broj našeg časopisa pod nazivom “Prirodom kroz Srbiju”!

Časopis „Prirodom kroz Srbiju“ donosi neverovatne priče i zanimljive činjenice o prirodi u Srbiji. Proširite vaše znanje iz oblasti biologije i ojačajte ekološku svest. Upoznajte Srbiju iz drugog ugla, proputujte neverovatnim prirodnim oazama, mističnim i magičnim destinacijama i ažurirajte spisak lokacija koje morate obavezno da posetite! Pročitajte o biljnim i životinjskim vrstama o kojima niste ni znali, a krase našu zemlju! Informišite se o našim aktivnostima i planovima, budite u korak sa naukom i uživajte u onome najlepšem, prirodi!

Projekat “Prirodom kroz Srbiju” koji je baziran na ideji edukacije mlađe populacije o oblastima biologije, ekologije i zaštite životne sredine. Podizanje nivoa svesti i obrazovanja kao i popularizacija prirodne baštine Republike Srbije jedan su od motiva realizacije projekta. Prošle godine smo publikovali naš prvi broj časopisa „Prirodom kroz Srbiju“ u okviru istoimenog projekta, a ove godine nastavljamo sa drugim brojem u kojem vam donosimo nove priče i nove zanimljive činjenice iz sveta biologije i ekologije i to u jednom proširenom sastavu. Pored fantastičnih stvari vezanih za prirodu u Srbiji, dotakli smo se i naše organizacije i onoga čime se mi bavimo, sa željom da vam predstavimo naš način rada i aktivnosti u okviru kojih i vi možete da uzmete učešće! Predstavili smo vam jedan deo naših rezultata ali i planove za naredni period, nadamo se da će vam se svideti. Sadržaj časopisa namenjen je svim generacijama i pristalicama zdravijeg i kvalitetnijeg stila života. Ljubitelji prirode imaće priliku da uživaju u svim prirodnim lepotama našeg podneblja koje smo izdvojili u ovom časopisu ali i da saznaju nešto novo, te da se informišu u korak sa naukom. Popularno- naučni tekstovi pisani su sa namerom da zadovolje sve radoznale umove ali i pokrenu na raspravu i razmišljanje o važnim pitanjima svetskih razmera i značaja. Časopis je edukativnog karaktera.

U novembru mesecu možete da očekujete promocije časopisa u osnovnim i srednjim školama, tribinama na fakultetima i parkovima u gradu. Na našim promocijama možete da dobijete besplatan primerak časopisa! Ako ste propustili prvi broj časopisa „Prirodom kroz Srbiju“, ne brinite! Sve brojeve možete da naručite preko našeg sajta (www.dpps.org.rs/casopis).