DPPS Logo slika
Galerija
Dragi ljubitelji prirode,

Dobrodošli na DPPS Fotokonkurs!

Zadatak učesnika je da fotografijom prikažu živu prirodu Srbije. Fotografija ne treba da sadrži nijedan detalj čovekove aktivnosti. Potrebno je izbeći: bandere, puteve i sve ono što je produkt čoveka. Ovakav uslov je postavljen iz potrebe da naglasimo ono što je dobro u našoj okolini sa posebnim akcentom na lepotu pored koje prolazimo, a nismo je svesni. Pored odzvuka pozitivnog, važno je da napravimo antagonist današnjim, sve češćim, stavovima da se uglavnom loše ophodimo prema prirodi oko nas, kao i to da je previše degradirana. Potreba je da se nađe segment lepog i očuvanog, da dokažemo da postoji i da ja naše da ga primetimo i pobrinemo se da opstane.

Konkurs je nagradnog karaktera i na konkursu mogu učestvovati svi građani stariji od 14 godina, zaljubljenici u fotografiju, amateri i profesionalci. O izboru najboljih fotografija odlučivaće žiri sačinjen iz iskusnih fotografa prirode Srbije, biologa i članova našeg Društva, dok će najbolje 3 fotografije birati publika na našoj Facebook stranici. Sve fotografije će poslužiti za dalju promociju prirode u Srbiji!

Za prva tri mesta obezbeđene su nagrade u vidu nagradnih plaketa i medalja sa simbolima prirode Srbije, ali i u vidu DPPS poklon paketa koji uključuje naše publikacije, brošure, promo materijale, šolje, bedževe, olovke sa semenima biljaka koje možete da posadite, naše popularne maske za planinarenje "Priroda Srbije" i mnogo toga još. Fotografija koja je osvojila prvo mesto biće postavljena za poster u novom broju časopisa "Prirodom kroz Srbiju" kojeg svake godine publikujemo i koji uživa veliko interesovanje ljubitelja prirode. Fotografije koje su osvojile drugo i treće mesto takođe će naći svoje mesto u novom broju našeg časopisa. Srećno svima!

Uslovi konkursa
USLOVI FOTO KONKURSA

Fotografije moraju da budu maksimalne dimenzije duže stranice 3500px, 300dpi. Fotografije moraju biti izvorne, bez intervencija u vidu montaže ili grafičke obrade dela, koje menjaju kompoziciju i elemente. Nije dozvoljena obrada fotografija, osim osnovne digitalne obrade, poput uobičajene korekcije boje / kontrasta.

Fotografije moraju biti fotografisane na teritoriji Srbije. Tražimo najlepšu fotografiju prirode Srbije!

Svaki učesnik konkursa mora biti autor ili nosilac autorskih prava za fotografiju koju prijavljuje na konkurs. Autor ostaje jedini vlasnik autorskih prava nad svojim fotografijama. Organizator se obavezuje da, u slučaju korišćenja fotografija, vidljivo označi autora. Autor se odriče nadoknade za reprodukovanje radova na sajtu, publikacijama, katalozima, plakatima i drugim štampanim materijalima Društva za promociju prirode Srbije. Učesnici su dužni da za fotografije, putem ove prijave – saglasnosti, trajno prenesu prava za upotrebu fotografija u propagandne svrhe Društva za promociju prirode Srbije. Organizator ne snosi odgovornost za eventualno kopiranje, neovlašćeno objavljivanje, i sl. prispelih i objavljenih fotografija.SAGLASNOST Slažem se sa navedenim uslovima

Formular
Konkurs je zatvoren!